Dijous, Juny 21, 2018

Salutació de l'alcalde

 

Es un honor per mi altra vegada ser elegit alcalde de Penelles, a part penso que és un dia històric ja que d'alguna manera s'inaugura aquesta sala d'actes de manera solemne en el ple d'investidura del nou ajuntament de la legislatura 2015-2019.

Vull donar primer de tot l'agraïment als regidors que marxen que han treballat aquest 4 i 8 anys pel poble, gràcies per la vostra feina, donar també, una ben afectuosa benvinguda als regidors i regidores que avui passen a composar aquest nou consistori. Estic segur que el vostre treball serà digne del lloc i la responsabilitat que ocupareu, desitjo que siguem distingits pels veïns i les veïnes, per la senzillesa, el tracte de proximitat, l'honradesa i la vocació de servei, sense sectarismes sense imposar res, sempre i únicament amb la raó per bandera, i sobretot amb la millor de les intencions, a partir d’avui sou regidors i regidores del poble de Penelles. Confio també que com alcalde sabré garantir-vos tots els drets per poder exercir la vostra feina. Feina realitzada sempre en benefici de la comunitat.

Penso que el principal repte d’un alcalde i els regidors és desvetllar-li al poble tot allò que pot arribar a ser. Sóc un dels enamorats de Penelles a més m’emociona l’esperança en les possibilitats del futur del poble. Visualitzar en la imaginació un casc antic arreglat, l'església vella restaurada, els carrers arreglats i bonics amb flors que els mateixos veïns cuiden, els camins que porten al trossos també dignes.... tot es possible.

Regidors i regidores, avui comença un nou mandat, ple d'oportunitats, en breu començarem a repartir quins temes i en quines àrees cadascú es pot sentir més còmodes, tindrem moments difícils d'afrontar, segur, però també us prometo que hi haurà molts moments que fan que valgui la pena el temps invertit en servei del poble.

Tenim molts reptes, hi ha temes que hem fan patir com alcalde i a vosaltres com a regidors, i a més afecta a totes les edats, que fem amb els petits fins l'edat escolar, cuidem l'escola i que no baixi gaire l'alumnat, que tinguin activitats els nens per divertir-se, espais i treballar pel seu civisme, que hem de fer amb els joves, els locals, que estiguin a gust al poble, treballar perquè s'impliquin, que es vulguin quedar, formar la seva família, establir-se a Penelles, les cases tancades, com cuidar el poble entre tots, com potenciem el nostre poble, el “món rural” la pagesia, i la gent gran que estiguin amb qualitat de vida i a la llarga la població envelleix i com està preparat el nostre poble..... quantes preguntes... doncs tenim quatre anys més per buscar resposta!!!

També vivim un moment històric com a país, durant aquests quatre anys poden passar moltes coses, el dia 10 de febrer a la visita que va fer el President de la Generalitat a Penelles l'hi vam donar tot el suport, em comprometo com Alcalde que Penelles estarà també a l'alçada que el País necessita. I serà un honor representar en aquests moments històrics el nostre poble.

Acabo desitjant 4 anys d'harmonia dins l'Ajuntament i en tot el nostre poble i permeteu-me entonar un fort i sentit visca Penelles i Visca Catalunya !!!

 

Eloi Bergós Farràs

L'alcalde